Articole

Povestea HRANA VIEȚII

Ne-am obișnuit să credem că o alimentație sănătoasă, chiar vegană, este scumpă. Însă, poate nu e chiar așa.

De curând, o inițiativă locală de creștere a unor microplante a prins viață. Ce a început în 2017 drept o activitate de familie, putem spune, produce astăzi pentru largul consum varietăți de vlăstari și unturi vegetale, toate produse naturale, neprocesate în niciun fel, fără adaosuri de zahăr, sare sau alți conservanți. Sună aproape imposibil?

Nu chiar. Motivați fiind de interesul pentru cunoaștere, dar mai ales de dorința, în primă fază, de a-și crește propria hrană naturală, fondatorii au ales acest minunat drum. Cultivând mici plăntuțe pentru uz propriu, din dorința de a aborda o alimentație corectă, au descoperit beneficiile nenumărate ale acestora. Bogăția de vitamine, nutrienți și minerale pe care aceste mici alimente le conțin nu poate fi nicidecum comparată cu plantele mature.  

Și astfel, în 2019, cu un sprijin financiar european prin intermediul programului Start Up Plus, s-a născut HRANA VIEȚII, un brand local de produse vegane, 100% naturale. 

În prezent HRANA VIEȚII produce și livrează vlăstari de floarea soarelui, broccoli și ridichi precum și diverse creme vegetale, dar are în plan extinderea paletei de produse verzi și hrănitoare, în funcție și de cererea pieței. 

Puteți comanda vlăstari proaspeți, în mod individual: vlăstari de floarea soarelui, vlăstari de ridichi sau vlăstari de broccoli chiar de pe site-ul Hrana Vieții.

Sau, puteți opta pentru un abonament din cele 3 existente: Start-Up, Zi de Zi sau Family.

 

Unturile vegetale

Unt de arahide, unt de migdale, unt de alune de pădure și alte combinații de creme vegetale ca CIOCO BUN, naturale, bazate doar pe nuci și semințe, toate au luat naștere din multiple încercări. 

„Văzând efectele vizibile ale consumului de vlăstari asupra organismului, și nu doar într-o stare de bine, ci și în capacitatea lor de a trata sau preveni anumite afecțiuni, am mers mai departe și am descoperit nucile. Am dedicat timp pentru cercetare, fiind în mare parte o persoană auto-didactă. Am învățat din mers, am experimentat, am testat și re-testat anumite compoziții până când am ajuns la forma de rețete de creme vegetale pe care le și comercializăm acum. Pe atunci ne gândeam deja cum am putea să transformăm totul și într-o mică afacere. A fost un proces îndelungat, minuțios dar cu o anumită disciplină și dorind să oferim produse de calitate viitorilor noștri clienți, să le oferim o impresie bună de la început și să ni se alăture în acest demers de abordare a unui stil de viață sănătos, am reușit. Azi, ne educăm continuu, învățând să creștem tot mai bine plăntuțele și pregătind rețete cât mai diversificate pe bază de nuci și semințe hrănitoare.”, ne spune Delia.

 

Beneficiile hranei VII

Vlăstarii de floarea soarelui reprezintă o sursă completă de proteine (și cea mai mare dintre toate tipurile de vlăstari). Consumul regulat al acestor vlăstari ajută la menținerea sistemului imunitar, dezvoltarea armonioasă a sistemului muscular, dar și a celui neurologic. Studiile susțin, în egală măsură, că vlăstarii de floarea soarelui pot avea efecte mult mai benefice în tratamentul diabetului decât medicamentele obișnuite. 

 

Vlăstarii de ridichi au un puternic efect antiseptic, contribuind în egală măsură la echilibrul hormonal și îmbunătățind vizibil afecțiunile respiratorii sau funcționarea tractului urinar, a vezicii urinare precum și a rinichilor. 

Bogați în fibre și puternici luptători împotriva cancerului, vlăstarii de broccoli ajută cu aportul de enzime, flavonoide sau antioxidanți. Conțin vitaminele C, E și A, și oferă în egală măsură calm și rezolvare în cazul inflamațiilor. Reprezentând enzime pură, au efecte puternice asupra menținerii sau creșterii imunității oferind un mare plus de energie și vigoare organismului. Pun umărul, în solidar, la menținerea sănătății ochilor prin conținutul de luteină și încetinesc procesul de îmbătrânire. Terapeutici din „naștere”, vlăstarii vii de broccoli ajută totodată sistemul cardiovascular și purifică sângele.

Vlăstarii sunt cel mai bine consumați în stare naturală, fără a fi gătiți, pentru că astfel își păstrează cele mai multe proprietăți nutriționale. Putem să îi consumăm tot timpul anului, fiind ușor asimilabili de organism.

 

Un stil de viață sănătos

„Prin inițiativa noastră dorim să încurajăm cât mai multă lume să se îndrepte spre un stil de viață sănătos, prin abordarea unui regim alimentar echilibrat și hrănitor. Aceste minunate surse de hrană m-au captivat încă de la început și le-am încorporat foarte ușor în dieta mea de zi cu zi. De un verde aprins, vlăstarii sunt una dintre cele mai bogate surse de nutrienți. Sunt perfecți în diverse salate de germeni și vlăstari sau asezonați pe felii de pâine cu varii creme, sos guacamole sau chiar unt de diverse nuci. Pot fi combinați foarte ușor, după bunul plac și astfel ne putem construi, fiecare dintre noi, premisele unei vieți sănătoase.”, ne mai transmite Delia Roman, membru fondator HRANA VIEȚII.

HRANA VIEȚII produce și livrează astăzi cu plăcere această hrană VIE, o pasiune descoperită… din curiozitate.

Puteți beneficia de aceste minunate produse vii printr-o comandă efectuată pe site-ul www.hranavietii.ro, accesând pagina de Facebook: Hrana Vieții – Microplante și creme vegetale sau apelând nr. de tel.: 0730-570-393.

Poftă bună la HRANĂ VIE!

Înapoi la articole
  • Distribuie pe: